Delen     Populaire blogs     Volgende blog »
Blog maken     Inloggen
_
_
Wims werk
Schilderen en tekenen en soms over andere zaken.
_
Home__Weblog__Prikbord__Fotoblog__Videoblog__Foto's__Links__Gastenboek__Vrienden__Zoeken__Tip__Login
_

Welkom op mijn Weblog


Mijn naam is Wim van Gessel. Door vervelende omstandigheden kreeg ik in 2003 gedwongen veel vrije tijd en begon musea en tentoonstellingen te bezoeken. De hernieuwde kennismaking met de schone kunsten beviel goed. Ik genoot en geniet van mijn helden, Rembrandt en Van Gogh. Ik leerde werk van Toulouse Lautrec, Renoir en andere impressionisten waarderen. Een nieuwe passie was geboren, schilderen. Nu is het een manier van leven geworden. In mijn schilderijen leg ik mijn werkelijkheid vast. Ik schilder wat ik zie en wat ik leuk vind zonder me iets aan te trekken van 'een stijl'. Hoewel ik in 1970 een grafische opleiding in Amsterdam afsloot, ben ik behoudens een aantal cursussen en workshops autodidact.



Mijn Profiel

Willem.J
Ik ben nu offline

• Mijn profiel
• Privé bericht sturen
• Als vriend toevoegen

Toevoegen als weblog vriend






Zoeken in Google
_



Categorieën Overzicht




Laatste Weblog artikelen

Zondagse Borden
13 april 2014 15:02

Wat een verrassing!
11 april 2014 16:59

Salon de Refusés in Arnhem
01 april 2014 22:16

God
01 april 2014 16:08





Fotoboeken


werk 2009 (18)
_
Werk 2011 (19)
_

werk 2004 en 2005 (24)
_
beestenboel (20)
_

Werk 2006 (33)
_
Kopwerk (63)
_






Weblog Vrienden


Koken kunst kouten
Van: wenny-m

Mo en zo
Van: Marianne

Hera
Van: hera

Redsblog
Van: redone

Rota spanje
Van: Hans Koudenburg2

Bennekesblogje
Van: Benneke

Tharisis
Van: Tharisis

Ben en alie mulder
Van: benenalie

Franstaal
Van: fran

Kunstig
Van: j.zwiep

Leuke dingen
Van: tteun

Groene hartig
Van: GerardS

Kalm besef
Van: franslj

Bie wotterkaant
Van: gribou

Mijmeringen
Van: Ofsen




Gastenboek berichten

Fran
04 maart 2014 08:19
_
Je bent al vroeg in mijn gedachten. Ik heb net heel lang naar de bloemen in de groententuin gekeken. Ik word er blij van en het is een prachtig schilderij. Dikke knuffel x

Fran
09 februari 2014 08:01
_
Wim jij natuurlijk van Harte gefeliciteerd met die heerlijke vent van je. Knuffellovie ook voor jou. Heb het fijn samen en de mensen die er vandaag zijn.

Fran
09 februari 2014 08:00
_
Lieve jarige Sieg heel hartelijk gefeliciteerd met je beursdee. Ik wens je een gezellige dag samen met de mensen die jou dierbaar zijn. Een dikke knuffellovie van Fran




Watskeburt Op 50plusser.nl

Door ianda om 12:13
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ianda om 12:12
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door ianda om 12:11
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Sanderina om 12:10
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door Rita56 om 12:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst

Door humor om 12:09
_
Humor Online

Door humor om 12:09
_
Nieuwe Forum reactie geplaatst

Door Arend38 om 12:09
_
Nieuwe Reactie geplaatst





_

_
W
eblog artikel
_
• Andere artikelen

Pruimentaart in de komkommertijd


Klik voor een vergroting               1
23
45
67
8

Gisteren de zoveelste pruimentaart gebakken en het is zó lekker.
Het recept ervoor maar weer eens in de herhaling:

Het is komkommertijd, maar ook pruimentijd.


We hebben een pruimenboom in de tuin.
Het ding staat er nu voor het vierde jaar en heeft nu voor het derde jaar achtereen zoveel pruimen, dat je het gevoel hebt dat ie het niet overleefd……maar dat dachten we vorig jaar ook al….. én het jaar daarvoor ook.
Aan een pruimenboom zo vol beladen mist men vijf zes pruimpjes niet.
Sieg wel!
Hij probeert de boom te vrijwaren van gulzige wespen en beluste mezen die de pruimen een delicatesse vinden.
De wespen maken gaatjes en de mezen hameren als spechten in het zoete vruchtvlees.
Och arme Sieg, een bij voorbaat verloren strijd, gewapend met wespenmepper en schreeuwend en scheldend naar die leuke, hem uitlachende kleine meesjes.
Als troost zal ik een taart voor hem bakken.
Het werd dus redden wat er te redden viel.
We maken er jam van én vooral mijn wereldberoemde pruimentaart…..wereldberoemd in Haulerwijk dan.;-))

De schaamte voorbij?
Dat het ooit nog zover met mij zou komen :-(….
Ik plaats een recept in mijn eigen kookrubriekje.:-))

Dus lieve lezeressen verras manlief met zo’n heerlijke pruimentaart -ik beledig toch niemand hoop ik?;-)))

Het recept

Begin met de pruimen
:
ontpit ze en snijd ze in vieren.
Giet er royale scheuten rum en amaretto overheen (kom op, niet zo zuinig!).
2 eetlepels honing (of ander zoetmiddel).
Half kopje verkruimelde noten erbij.
Wat ‘citroenschilletje’.
Laat dit een uurtje intrekken.

Het 1-2-3 deeg
.
1-2-3 staat voor 1 deel suiker, 2 delen boter en 3 delen bloem.

Daar gaat ie dan:
Dames, neem een schaal en mieter daar de gezeefde bloem, gezeefde basterdsuiker, bakpoeder en vanillesuiker in.
Van een pakje koelkastkoude boter snijd je 200 gram (50 gram er af snijden) met twee messen door het droge meelmengsel heen.
Voeg het losgeklopte eitje toe.
Kneed nu het mengsel -lekker met je handen, tot een werkbaar deeg. Tijdens het kneden, als het mengesel nog kruimelig is, doe je twee kopjes kruimels apart.
Laat de deegbal 10 minuten tot rust komen -valt lang niet mee hoor, als je zo wordt aangepakt.

Vet ondertussen een bakvorm in.

Leg de deegbal op de bodem en duw vanuit het midden naar de kanten toe. Zo dat de hele bodem met een gelijke laag deeg bedekt wordt (foto 3).
Nu ga je met je vingers een beetje deeg, vanuit de bodem omhoog langs de kant van de bakvorm plakken. Doe een zo dun mogelijk laagje.
Het pruimenmengsel schep je met een schuimspaan uit de kom en verdeel je gelijkmatig over de bodem van de bakvorm (niet té nat). Kijk bij foto 4
Het sap dat overblijft smaakt heerlijk en is lekker over ijs of pudding.
Over de pruimen gooi je nu het apart gehouden kruimeldeeg (foto 5).
Doe het een uur in een voorverwarmde oven op 225 graden.

Zie het resultaat -foto's 6, 7 en 8

De ingrediënten:
300 gram bloem
100 gram basterdsuiker
200 gram boter
Snufje zout
Losgeklopt eitje van Tut of Charlotte –Amalia legt nog steeds niet
Zakje bakpoeder
Zakje vanillesuiker
Snufje zout
Ruim een kilo ontpitte pruimen
2 eetlepels honing van Jan de bijenman –bij ons in het dorp
Lekkere slok Stroh een Oostenrijkse rum
Goeie scheut Amaretto
Citroenschilletje
Wat geplette noten –ik neem altijd gemengde ongezouten


Image and video hosting by TinyPic


Geplaatst op 27 juli 2011 10:44 en 12560 keer bekeken



Deel dit artikel via:





_
R
eacties van leden


Je reactie
Naam   Gast
Reactie   
  meer smilies
_
Captcha_Beveiligingsvraag

Welk dier is dit?
_





_
Fey  
16 aug 2008 15:04
Haha Wim wat leuk. Een recept voor een pruimentaart. Bedankt!
Ik ga het zeker een keer proberen, maar even wachten, wachten totdat ik visite krijg. Want ik lijn altijd:( Leuk artikel!! Fijn weekend. lieve gr. fey

Willem.J  
16 aug 2008 15:13
Dat is snel Fey....was het nog aan 't verbeteren. Probeer het maar eens, heerlijk.
_





_
Marianne  
16 aug 2008 15:14
Menéér, dames mieteren niet! Die strooien zoetjes en voorzichtigjens de ingrediënten in hunne kom, potverpielekes nog ereis aan toe! Klinkt goed trouwens, nog beter als de heren die zooi nou es allemaal gingen bakken, en wel voor de dames. Hup mannenbroeders, laat je niet kennen, wat Wim de Blijker kan kan elke man! Ik bied me aan als keurmeesteres.

Tteun  
16 aug 2008 15:46
Willem ziet er goed uit. Voor Marianne pruimen taart maak ik niet , lopen genoeg pruimen bij mij in huis maar ik maak morgen wel voor de meiden een aardappelpannekoek. Gr. Teun
_





_
Tharisis  
16 aug 2008 17:16
Dag Wim. Ziet er allemaal professioneel en lekker uit! Waarom kan ik toch niet geloven dat jij zelf die pruimentaart hebt gemaakt? Vreemd hè?! Daar zie ik zowaar ook nog een snijbonenmolen!!! Oohh... die goeie ouwe tijd! Hartelijke groet, ook voor Sieg, Tharisis

Willem.J  
16 aug 2008 18:06
Marianne ik moedig de dames aan om te mieteren. Is dat bakken niks voor je echtgenoot?....anders kom je hier maar proeven………..@Lastig Teun dat ze lopen, bij ons hangen ze in de boom of liggen in de vensterbank……….@Vertel eens Toos, waarom kan je het niet geloven? Een man met een eigen kookrubriekje nog wel! ;-)) De snijboonmolen bediend Sieg meestal, want het is niet alleen komkommer- en pruimentijd, ook de bonen willen nog steeds.
_





_
Willem.J  
16 aug 2008 18:25
Vergeet ik nog Mo, hij kan ook appels i.p.v. pruimen gebruiken....aantrekkelijk he?

Frekie  
16 aug 2008 19:07
Wim, ik weet nu waar ik mijn vrouw mee aan het werk kan zetten. Zelf begin ik er niet aan. Dat wordt komkommer en kwel. Mooi versje van John O'Mill. Een best-te-pruimen groet; van Freek
_





_
Omansie-ans  
16 aug 2008 19:19
Oh, dat zal best smaken. Goed gedaan, jochie..Uh een vraagje, is er 7 sept. ook pruimentaart te proeven op de kunstmarkt????? Dan kom ik zeker....
Bedankt voor het recept, maar als ik helemaal naar jullie toe moet voor de eieren en honing????? kunnen toch wel eieren van de boer hier in? En deze is voor Toos, ik weet bijna zeker dat Wim die taart maakt, Kijk maar naar foto 3. Verf op zijn broek.....

Omansie-ans  
16 aug 2008 19:20
Vergeet ik nog te zeggen. Wij hebben deze pruimen ook gehad, toen wij nog een volkstuin hadden. Reine Victoria als ik het goed heb onthouden. De lekkerste pruimen!!!!
_





_
Marianne  
16 aug 2008 20:23
O ja heerlijk Ans (mag wel even hè Wim?), die had ik in de vorige tuin ook: eierpruimen, zo groot. Wim- een vent die appeltaart bakken kan.. ZUCHT...

Hera  
16 aug 2008 20:53
Mo, zo eentje zoek ik ook....zo'n vent dan hè die dat doet.. effe voor de duidelijkheid ;-)
Grandioos Wim, leuk verhaal, recept lijkt me wel....maar nu nog ......Leuk ook om via de foto's het hele proces te kunnen volgen!
_





_
Tharisis  
16 aug 2008 21:20
Dag Wim. Zie het laatste versje: tuinman... gapper... boem!
En nu jij weer! Tharisis

Chrisje  
16 aug 2008 23:37
Hallo Wim, Dit ziet er heerlijk uit die pruimentaart! Ik denk zelfs als je dit recept uitprobeert met ander fruit zoals peren of appelen en dan overgieten met Poires Williams of Calvados het ook lekker smaakt! Heb je peren en appelen in de tuin? Het recept is in ieder geval al erg ludiek gebracht dus met ons allen gaan wij dit toch wel eens uitproberen die pruimentaart die wereld beroemd is! Morgen een mooie zondag Wim en Sieg! Chrisje
_





_
Willem.J  
17 aug 2008 13:05
Lijkt me wel handig Freek, een vrouw die je aan het werk kan zetten.;-)) Taarten bakken hou ik voorlopig liever zelf in de hand………………@Ans op de kunstmarkt zijn wij gewend om een rode Gran reserva te schenken….maar meegebrachte etenswaren mogen genuttigd worden hoor.;-)) je bent wel scherp hè, ik heb daar inderdaad de broek aan........ waar ik altijd mee schilder dan he.

Willem.J  
17 aug 2008 13:15
Gewoon zwijmelen hè, Mo en Hera: een vent die appeltaart kan bakken! Die heeft Sieg….ik heb trouwens een vent die heerlijk kan koken…zwijmel daar ook regelmatig van.;-)) ………@Toos!...je bedoelt toch niet dat de tuinman (Sieg?) die met de bollewangenhapsnoet, de gapper (ik???). …..boem!.....nee hoor ik ben de Grote en hij de Kleine..lukt dus nooit!;-)) ……….@Chrisje, ik maak dit soort taarten met allerlei fruit hoor >de Stroh en Amaretto zijn wel vaste ingrediënten. Probeer maar eens, niet moeilijk en lekker.
_





_
Tharisis  
17 aug 2008 13:45
Dag Wim. Rustig, rustig maar... 't is al goed. Je bent natuurlijk veel, en misschien ook een goeie koekenbakker.Tot in de pruimentijd! Tharisis

ChilaE  
17 aug 2008 16:10
Wat een hoeveelheid van die dingen!! En de taart ziet er heerlijk uit! Ik ben de eter thuis wat taarten betreft en 'lief' bakt als de beste, dus die teksten laat ik even aan me voorbij gaan verder...;-) Eet smakelijk!
_





_
Linq.1  
17 aug 2008 17:47
Zo lekker, pruimentaart van verse ingredienten. Lekker frisse smaak. Je boft net als ik met zo een kokerd en bakkerd :-)

Marianne  
17 aug 2008 18:02
Wát lees ik daar- schilder jij met je bróék?? Gossie..
_





_
Willem.J  
17 aug 2008 18:44
Lisa ik ben ook de eter thuis, maar óók de bakker. Gelijk heb je……..houwe zo. ………..@ Linq, jij hebt het helemaal dubbelop kokerd én bakkerd. Wij verdelen nog een beetje, Sieg is de koker…ietsje meer werk dan af en toe een taart…maar ja, iedereen waar ie zin in heeft ;-))…………@ ha ha, Mo….kan je dat niet aan me schilderijen zien?;-))

ChilaE  
17 aug 2008 19:10
Grutten, gaat door mijn hoofd betreft schilderen met de broek/aan de schilderijen zien: 'veel bruine strepen zeker?' Maar ik neem aan dat dat soort dingen niet mogen, dus ik heb dat niet gezegd. Maar het staat er al dus: ik neem het terug. Maar dan kan ik het beter niet plaatsen, dus: ik hoop dan maar dat ik ermee weg kom (zoals dat heet). Ik voel me digitaal veel bijdehanter dan in het echt, of beter gezegd: het komt er makkelijker uit. En WAT een lekker gevoel is dat, zeg!! Dus ik hoop oprecht dat ik niemand shockeer hier maar ik laat het toch staan. Maar wel vast excuus voor mogelijk ongemak erdoor. Pfft!
_





_
Willem.J  
17 aug 2008 19:58
Tja Lisa, dit mag écht niet………O, je neemt het meteen weer terug. Jammer! Lisa heerlijk dat je digitaal zo bijdehand bent. In het echie misschien ook wel wat? Anders zou ik zeggen: leef je uit! Ga je te ver dan verwijderen ze je wel…hihi…kom je terug al een ander. Dat hihi, staat wel stom. Tja, laat het dan óók maar staan.;-)))))

ChilaE  
17 aug 2008 20:42
Zou werkelijk letterlijk een beroerte krijgen als ik verwijderd zou moeten worden! Wat een blamage!!! Ik zou nooit meer en nergens meer terug komen!! In het 'echt' ben ik meestal in gedachten en achteraf bijdehand, zelden op het juiste moment...helaas...denk ik vaak. Maar niet getreurd, kan ik hier de schade inhalen!! Maar goed, het kon dus wel, toch een pak(je?) van mijn hart! Hihi, ja, wat moet je anders, behalve haha..hoho is helemaal maf! Dank voor je leuke reaktie!!
_





_
Sylla  
17 aug 2008 21:49
Hoi Wim, wat een schitterende pruimen taart. Betalen jij en sieg wel volkstuinbelasting???????? (koot en de Bie van Agaath) Al die opbrengst van de pruimen en snijbonen zal toch weer aardig wat centjes in de staatskas kunnen opleveren...plus al die taarten die je ervan maakt.....lol Die molen is inderdaad behoorlijk antiek, geweldig....is volgens mij ook niet meer te koop dus wees er zuinig op......;-))

Willem.J  
17 aug 2008 22:25
Sylvia, ik heb aan Agaath al gevraagd of ze het stil wil houden, wij doen het zwart. Jij zegt ook niets, hoop ik? De molen is ongeveer van 1975, dus ruim dertig jaar oud. We gooien er elk jaar weer wat olijfolie in en dan doet ie het weer dat het een lust heeft.…..als je aan de slinger draait natuurlijk. :-D
_





_
Sylla  
17 aug 2008 23:15
Gaat dit artikel dan ergens over Wim, ik weet van niks!!!!!!;-))))

Gizmoenbeertje  
18 aug 2008 07:06
Wat leuk, je pruimentaart, zelf verzonnen??? volgens mij ga je daar achteruit van lopen... lijkt me heel erg lekker Wim... dus zo was Sieg getroost... volgens mij ben jij de beste taartenbakker van Haulerwijk want wat kregen Marianne en Hera toen voorgeschoteld toen ze op bezoek kwamen: AARDBEIENtaart.... zo gezond he, jouw taarten..... groetjes, Lia
_





_
Agaaths-weblog  
18 aug 2008 15:27
Wat een leuk artikel is dit, heb ik gemist, prachtig omschreven, gun de wespen en de vogels ook wat, niet zo gierig zijn, wat over is met gaatjes kun nog altijd jam van maken, mooie foto's, leuk artikel, lekker recept, li gr agaath

Redone  
18 aug 2008 20:15
Hoi Wim, plaatjes om je vingers bij af te likken, heb je een recept voor tomaten??
Bij ons in Zeeland barst het er van, we hadden 3 plantjes gekocht, nou het lijkt wel een kwekerij!!
Gr Ria
_





_
Willem.J  
18 aug 2008 20:29
Lia, het recept gebruik ik al jaren, ook toen we nog een eigen eethuisje hadden. Het 1-2-3 deeg is volgens mij bekend en niet heel bijzonder. Het handige is dat je er allerlei vullingen in kan doen –dus ook aardbeien. Zolang je er dan maar voldoende rum en andere drank in gooit smaakt het altijd……hmm, beste taartenbakker van Haulerwijk…ja, natuurlijk.;-)))……… @ Agaath de wespen en vogeltjes zorgen wel voor hun deel….maar dat is dan tenminste aftrekbaar als we ooit nog volkstuinbelasting moeten betalen;-))…………@Soep Ria…je kan er pannen vol van maken. Op brood is ook lekker met kaas en verse dille. Goed tomatenjaar hè? We barsten er hier ook van. Jullie hebben het leuk gehad las ik. Leuk hoor.

Mija.1  
27 aug 2008 20:39
Goede avond WillemJohan.... wat een mooie gezonde pruimen hebben jullie zo te zien...het brengt mij terug in mijn kinderjaren toen hadden wij ook pruimenbomen en zo te zien waren het ook die pruimen zoals bij jullie...ook de wespen lusten er wat van..... en dan als verrassing een heerlijk recept erbij gedaan...nou WJ ik ga beslist deze pruimen taart maken en jij hoort nog van mij...we moeten natuurlijk niet teveel pruimen eten anders blijven we naar de WC lopen toch.... WJ ...... zoals ze bij ons wel zeggen tot in de pruimentijd!!!!!! dank en Gr Mija.
_





_
MHDE.1  
25 aug 2010 22:09
Wim,
ik heb de jam al gemaakt,maar was nu op zoek naar een lekkere pruimen taart. En niet te moeilijk
Nou en zie hier...ik ga hem uitprinten.
Dank je wel neef en morgen maar eens langs de drankenwinkel
Want ook pruimen motten zwemmen
Sjee..zal ik lallen in de keuken

Jennie.1  
25 aug 2010 22:15
Tja, ik ben meteen hier even komen kijken !
Geinig, dat ik je op een idee heb gebracht !
Ik eet de pruimen zo, maar aangezien ik een emmer vol heb, maak ik er ook jam van.
Pruimentaart ken ik wel, maar ben het recept al heel lang kwijt.
Lijkt me heerlijk !
_





_
Moontje-fifty5.1  
25 aug 2010 22:28
mmmmm zal ik zeker eens maken hoor een tarte tatin van pruimen is ook zo lekker alleen dat eitje van" tut of charlotte" mag dat ook een scharreleitje zijn?

Benenalie  
25 aug 2010 22:33
Hallo Wim

Wat een leuk stukje!
Mij krijgen ze niet aan de jam...ben geen zoetekauw!!
Pruimen....komkommer stukjes,
daar kan ik het best een dag op vol houden
Een heerlijk glas amaretto gaat er ook best in
Ga eerst maar eens van start met mijn cognaqje,zo'n
heerlijke franse!!
_





_
Gast  26 aug 2010 10:32
Ha ha ha Wim ik zei eerder altijd, beter een sappige pruim dan een opgedroogde krent, fantastische taart trouwens dat weet ik zeker met die smaakmakers erin uit de fles, HGR, Bertus.

Catharina48  
26 aug 2010 11:11
hij wel..maak me gek...na die 3 vlaaien kan dat er ook wel bij hoor. ik las laatst bij Marianne (van de Hobbies) ook zo'n recept.
zeg kun je wat op de post doen

ach ja dat versje...ik brul het regelmatig.
_





_
Benneke  
26 aug 2010 11:14
Haha Wim, ik zie dat helemaal voor me Sieg schreeuwend om de pruimenboom om zijn pruimpjes te redden. Hij moet toch weten dat je met een groot net de zaak beter onder controle kan houden.

Een groet van benneke

Gast  26 aug 2010 13:58
Ben met de huidige buurvrouw enorm aan het pruimenjam maken geslagen. Heerlijk, we houden allebei van lekker fris/ niet te zoet. In de yoghurt, op het brood, zomaar even een lik ... heerlijk, smullen
_





_
Wenny-m  
26 aug 2010 17:51
De pruimen hier beginnen net een beetje blauw te kleuren. Zal de oogst wel missen dit jaar. Doe je een stukje in de vriezer voor me.

Gast  26 aug 2010 18:56
Het is een aan te bevelen taart nichtje.... als je wilt lallen in de keuken dan natuurlijk een glaasje ernaast. In de pruimentaart houd je alleen de smaak over...ook lekker

Wat let je Jenny, je hoeft het alleen maar uit te printen..

Ha Moontje, tarte tatin klinkt nog lekkerder en het oor wil ook wat.
Tut is niet meer...........hier. Dus voor mij ook geen tut-eitjes.
Dat scharreleitje doet het ook prima.

Dit even als gast, ben vergeten in te loggen, Willem Jee
_





_
Willem.J  
26 aug 2010 19:03
Mieter maar lekker Xandra ....helaas veel taart is er ff niet bij, ben sinds vanochtend voor twee dagen opgenomen. Zit nu achter, nee, voor de ziekenhuis computer.
Niet heel ernstig hoor, er worden wat biopten genomen van mijn blaasweefsel i.v.m. de spoelingen die ik heb gehad.

Willem.J  
26 aug 2010 19:07
Lekker gewoon een glas nemen Alie, gelijk heb je.
Hartige taart niks voor jou?

Jij hebt hem wel eens geproeft Bertus..... recept is hetzelfde gebleven...hoewel, volgens mij word ik steeds royaler met de rum.
Alles is hier goedgegaan Bertus en ziet er voorlopig goed uit.
_





_
Willem.J  
26 aug 2010 19:12
Catharina, begrijp ik nou goed dat je taart, of misschien alleen de pruimen per post thuis bezorgd wilt hebben?
Recept kan je zo kopieren hoor en het is niet moeilijk te maken..

Hij leert het nooit Benneke, hij blijft vogeltjes wegjagen...maar die weten dat ie toch wel aardig is en niet zo hoog kan springen en blijven rustig door hameren..

Willem.J  
26 aug 2010 19:17
Dag gast.... toch niet ook mijn buurvrouw? Jam is ook heerlijk, maar de onze voorkeur gaat uit naar de taart.

Natuurlijk Wenny, wij bewaren voor je. Bovendien kan ik dit 1 2 3 deeg goed gebruiken met andere vullingen... dus ik bak er nog heel wat dit jaar.... kan je het ook vers eten.
Blijf je lang weg?
_





_
Wenny-m  
26 aug 2010 19:28
Ben er nog, veel te koud en te nat. Bel je nog wel. Sterkte daar. Liefs van mij.

Hera  
27 aug 2010 01:00
Nou en of deze van jou lekker is...... k Heb nog nooit een pruimentaart gegeten die lekkerder is. Nou moet ik zeggen: vóórdat ik jouw taart proefde, had ik niet eerder pruimentaart gehad ( geloof ik) dus zo moeilijk is dat dan ook weet niet
_





_
Gast  27 aug 2010 11:31
Wim ja ik weet het nog hoor, hmmmm toen met al die wijn erbij ja ja prachtig was het, de volgend dag wat minder ha ha ha.
Ben blijk dat het tot nu toe goed lijkt daar in het UMCG met jou en ik hoop dat het zo blijft ook, ik schrijf je in het weekend nog, blijf vechten, liefs Bertus.

Willem.J  
27 aug 2010 14:33
Niks aan zo Wenny, kan me voorstellen dat je lekker in je droge en warme huis blijft.

Dé vraag is dus Hera: Heb je ooit lekkerdere taart gegeten??
Mijn pruimentaartfanclub (2 leden) en ik kunnen het ons niet voorstellen.

Wijn Bertus? ..... kan ik niets van herinneren.
Vanochtend heb ik een paar gedichtjes voor de dames op zaal voorgelezen uit jouw boek. Ik had dat mee en ze vonden het heel leuk!
Ben nu weer thuis en voel me goed hoor...
_





_
Evdh.1  
27 aug 2010 19:38
die van Pruimejantje is leuk en het lijkt me een heerlijk recept, misschien maak ik die taart wel eens als ik mezelf er toe aan kan zetten, anders kom ik bij jou wel proeven ha..ha...grapje!!
Prachtig schilderij.
fijne avond
Evelien

Willem.J  
27 aug 2010 22:42
We hebben nog hoor Evelien.... wil je er niet zo'n verre reis voor maken, dan toch maar zelf de keukenprinses uit gaan hangen..
_





_
Hera  
27 aug 2010 23:14
Wim, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik nooit lekkerder pruimentaart heb gegeten. Eerlijk en echies... ik sluit me dus voor de volle 100% bij de fanclub aan k moet natuurlijk niet mijn eigen glazen ingooien hè...

Evdh.1  
27 aug 2010 23:44
Hera overtuigt me!!
_





_
Gast  28 aug 2010 10:06
Wim, fijn dat het onderzoek goed ging en dat je weer veilig thuis bent bij Sieg, mooi van jou de gedichten mee naar het UMCG, zo konden de dames ook nog lachen, grappig zo langzamerhand wordt erin Gelderland uit voorgelezen in Friesland in Overijsel en noem maar op.
Bij het Behouden Huys hier is hij al aardig kapot gelezen, zwart van de handen aan de kanten en losse bladzijden, heb je nu ook gelijk de uitslagen dat denk ik niet heh? een goed weekend voor jullie en rust maar lekker uit, HGR, Bertus.

Willem.J  
28 aug 2010 22:54
Genoteerd Hera, je hebt je verzekerd van pruimentaart bij het volgende gezamenlijke bakkie.

Welkom bij de club Evelien.

Uitslag komt over 14 dagen Bertus, zag er goed uit en ik heb er wel vertrouwen in…
Vooral gedicht nummer 1 vond aansluiting bij de dames... moet haast wel met al die kussens in de buurt hè?

_





_
Gast  29 aug 2010 09:56
Wim nou ziet er goed uit dus, ik weet nog niet wanneer ik moet hoor ik de komende week als het goed is, hou je wel op de hoogte, de dames hebben toch niet hun neus gestoten heh, een goede zondag daar, HGR, Bertus.

Kiekie  
29 aug 2010 19:01
Wim, het brengt wat te weeg die pruimen van jullie !!! Jullie hebben vast en zeker ook meer zon daar in Groningen,, want bij ons in de tuin zijn nog geen rijpe pruimen te vinden..Ik kan niet wachten om er ook een lekkere pruimentaart van te bakken..hoewel ik niet van die mooie rooie heb hangen !!! thanks voor het recept.. groetjes Kiekie
_





_
Jobenthe  
30 aug 2010 12:54
Wim, verrukkelijk!!!!! Het water loopt me uit de mond bij het zien van de foto's. En wat een goede oogst zeg! Ik sla het recept meteen op. liefs van J.

Willem.J  
30 aug 2010 20:16
Zon Kiekie! Hoe ziet dat eruit? Als dagen niet gezien hier….dat is hopelijk maar tijdelijk, komt wel weer goed.
Het zal met de soort pruimen te maken hebben, hier in het noorden lopen wij anders meestal wat achter.
Succes met bakken…

Dit jaar ook wel behoorlijke oogst Jopie, niet zo mooi als toen. Niet alleen maar op slaan hoor, ook bakken!
_





_
Gast  20 jul 2011 15:28
Ik leg ;) dubbel van uw taalgebruik.
Ik ga straks mijn kroost verassen heb zelf 2 pruimenbomen en we komen er in om 2 takken zijn al afgebroken onder het gewicht.
groetjes Nelleke van OverstekendWild

Gast  26 jul 2011 23:45
Per toeval ben ik op deze site gekomen. Wat een fantastisch recept voor pruimentaart. Echt geweldig! Je zou er een prijs voor moeten ontvangen. Mijn dank
Groeten vanuit het Meinweggebied in Limburg
P.s. Ik ben heel royaal met de Amaretto aan de slag geweest en dat viel bij mijn man echt niet verkeerd!
_





_
Willem.J  
27 jul 2011 10:43
Dag Nelleke van OverstekendWild (heb je website bekeken en naar je zang geluisterd) weet niet of je dit nog leest, maar ook dit jaar is weer een goed pruimenjaar.

Dag Carine uit Limburg: geen dank en geniet ervan.


Willem.J  
27 jul 2011 19:18
Zojuist een stuk gegeten Xandra. Echt lekker, al eens gemaakt?
Word ik toch nog nog beroemd, niet met schilderwerk maar met mijn pruimentaart -ik lees trouwens: 2912 keer bekeken.
_





_
Agaaths-weblog  
27 jul 2011 23:34
De vogels waren dit jaar heer en meester van mijn pruimenboom, volgens mij zitten er nog 3 aan en de rest is door de wind en slagregens naar beneden gevallen dus weer ten prooi gevallen aan alles wat insect heet, moet kunnen.
Mooi compleet artikel van de pruimenboom met een heerlijk recept erbij, mooie foto's, li gr agaath

Ladybird50  
27 jul 2011 23:42
Hallo Willem.

Wel een pruimeboom ,maar Jantje heeft zeker de pruimen eruit gehaald Hahaha,
Dit jaar waren er maar weinig.
Niet eens genoeg voor jouw lekkere taart.
Veel mensen hebben jouw pruimentaart gekeken.
:Liefs Els.
_





_
Willem.J  
28 jul 2011 12:43
Bij ons ook minder hoor Agaath, de afgebeelde pruimen zijn allang verwerkt en gegeten en weer verwerkt Ze zijn van vorig jaar.

Ja Els, Jantje is een vuile gapper.
Wij hebben nu ook niet zoveel pruimen, maar maken het meestal met gemengd fruit, zoals: allerlei soorten bessen, pruimen, aardbeien, appel enz…. net wat er voorhanden is.

BoekenGloed.1  
28 jul 2011 20:14
Comfort food ...
_





_
Willem.J  
28 jul 2011 20:33
Moest opzoeken wat comfort food is Marianne. Mijn eerste gedachte was een vette hap bij de snackboer, maar het schijnt iets huiselijks te zijn...dan zit ik met mijn pruimentaart wel goed.

Hera  
28 jul 2011 21:12
Eh. ..jullie hebben toch wel een stukje bewaard hè ???;-)))) k moet toch proberen of het nog net zo lekker is
_





_
Willem.J  
28 jul 2011 21:30
En riskeren dat je niet komt!!
Reken maar er staat een stuk voor je klaar..

Tharisis  
03 aug 2011 17:48
Wim, wat een zálig lees- en pruimentaartvoer voor op een druilige woensdagmiddag! (tenminste hier in Babberich!)
Toos
_





_
Willem.J  
03 aug 2011 22:14
He je hem al eens gebakken Toos?
Wij hebben hier net weer een stuk op.... we proberen met mate, maar ja...

Tharisis  
03 aug 2011 22:46
Nee Wim! En dat ga ik voorlopig niet doen ook!
Volgens Cor bak ik altijd véél te lekkere taarten... hij is daar dol op en eet er (soms stiekem) veel te veel van altijd! Met alle gevolgen van dien... overgewicht etc. Misschien bak ik 'm nog wel eens voor een hele speciale gelegenheid (mijn 65e verjaardag b.v. ).
Daarom zet ik dit artikel bij mijn favorieten...
Toos
_





_
Gast  08 sep 2013 16:10
geachte heer Wim
Ik had zoveel veel pruimen dat ik er wat mee moest en toen vond ik u! geweldig en zalig!! Het zijn 6 taarten geworden, de hele buurt is nu tevreden! Mijn eitje kwam van Toos of Dirkje maar het kan ook van Corrie komen!

Willem.J  
09 sep 2013 13:32
En Toos, al gebakken?
Hoe is het met je? Lange tijd niet gezien.

Ha gast, blij dat ik een beetje geholpen heb de buurt te verwennen.
_